Slide

Zakladnica znanja te čaka

Brezplačen webinar: Najbolj pogoste pravne in računovodske napake pri spletnem poslovanju v letu 2023

Brezplačen webinar: Najbolj pogoste pravne in računovodske napake pri spletnem poslovanju v letu 2023

Datum: torek, 13. februar 2024

Ura: 17h – 18:30

Kraj: virtualno v živo

Če imaš spletno trgovino oz. posluješ preko spleta, potem veš, da obstaja milijon stvari, na katere moraš biti pozorna, da je tvoje poslovanje v skladu z zakonodajo. 

 

Ker če ni… Imaš lahko ogromno težav s strankami, pa tudi inšpekcijo, FURS-om in še kom. 

 

“Čisti računi, dobri prijatelji,” pravijo, zato je dobra praksa, da svoje poslovanje na spletu spraviš v red. 

 

A kako? In kako sploh veš, da delaš kaj narobe??

 

Da te odrešimo skrbi, pri Managerki soorganiziramo brezplačen webinar o najbolj pogostih pravnih in računovodskih napakah pri spletnem poslovanju v letu 2023. Pri tem sodelujemo s s pravnimi strokovnjaki skupine skladentrgovec.si in računovodskim servisom ZNAJDI SE Računovodstvo. 

 

Na webinarju boš spoznala napake, ki so jih podjetja naredila pri spletnem poslovanju v letu 2023 (in jih inšpekcija dosledno preverja). Si ti med njimi? 

 

Predvsem pa se boš naučila, kako se tem napakam izogniti v letošnjem letu.

 

 

Je webinar primeren zame?

Če posluješ preko spleta (imaš spletno trgovino oz. ponujaš izdelke potrošnikom ali podjetjem preko spleta) in svojega poslovanja že nekaj časa nisi prevetrili glede na novejše inšpekcijske oz. računovodske zahteve, potem je odgovor DA. 

 

Tudi, če še nimaš svoje spletne trgovine, a o tem razmišljaš, je webinar definitivno primeren zate, saj boš spoznala, kaj vse je potrebno za zagon spletne trgovine s pravnega in računovodskega vidika. 

 

Webinar je praktično obarvan, na koncu pa boš imela možnost postavljati vprašanja in dobiti odgovore neposredno od strokovnjakov.

 

 

 

Kaj se bom na webinarju naučila?

V pravnem delu webinarja boš spoznala:

  • napake, ki jih (100%) delaš pri zbiranju osebnih podatkov kupcev za namene email marketinga,
  • kako pravilno opredeliš blago in odgovornost za blago, če preko spleta prodajaš tečaje, digitalne produkte ali digitalne storitve,
  • kako prikazuješ cene,
  • Katere novosti je lani prinesel novi Zakon o varstvu potrošnikov – 1 (jih poznaš?).

 

V računovodskem delu pa si boš ogledala:

  • kaj podjetnice in podjetniki pogosto spregledajo pri spletnem poslovanju,
  • pogoste opcije spletnega poslovanja in običajne napake,
  • kako pravilno prijaviš dohodke in poravnaš davčne obveznosti,
  • s kakšnimi “orodji in sredstvi” FURS nadzira tvoje zaslužke na spletu.

 

 

 

Kdo so predavatelji?

Pravniki skupine skladentrgovec.si 

Pod blagovno znamko skladentrgovec.si  delujejo izkušeni domači in tuji pravniki, ki so specializirani za “e-commerce” pravo oz. pravno svetovanje družbam, ki svojo dejavnost v smislu B2C ali B2B prodaje vršijo preko spleta na ozemlju Republike Slovenije, Republike Hrvaške in drugod po Evropi. Pravniki skupine skladentrgovec.si redno sodelujejo z večjimi domačimi in tujimi trgovci, med katere med drugim sodijo Trgovine Jager, Drinkopoly, Byrokko, Đungla Plants in drugi. Njihov “Osnovni paket” dokumentov za skladno poslovanje s potrošniki preko spleta uporablja že več kot 100 slovenskih spletnih trgovin. 

 

Z nami bo Bogdan Petrovčič, mednarodno certificiran strokovnjak na področju varstva potrošnikov (Consumer Law Ready – Trainer) in varstva osebnih podatkov (CIPP/E, IQNet, SIQ).

 

ZNAJDI SE računovodstvo

ZNAJDI SE računovodstvo je računovodski servis, ki že 17 let deluje na področju računovodstva za mikro in mala podjetja. Poseben poudarek delovanja je na nudenju odlične podpore podjetnikom s spletnim poslovanjem. Poleg samih računovodskih storitev imajo tudi lastno poslovno akademijo in izvajajo poslovno in davčno svetovanje, seminarje, individualna podjetniška izobraževanja in coaching.

 

Z nami bo Robert Dvoršek, avtor priljubljene knjige “(Z)NAJDI SE v podjetništvu” in vodja računovodskega servisa.

 

 

 

Kako se prijavim na webinar?

Webinar bo potekal preko spleta dne 13. 2. 2024 med 17:00 in 18:30, pri čemer se moraš za udeležbo predhodno registrirati preko obrazca, ki ga najdeš na povezavi:

https://forms.gle/HKb8dFabUyWCSUFC8  

 

Pred izvedbo webinarja boš na vnešen elektronski naslov samodejno prejela povezavo za udeležbo na webinarju preko brezplačne storitve za izvedbo video-klicev.

 

Na webinarju boš strokovnjakoma lahko postavljala vprašanja, zato se ga splača udeležiti v živo. 

 

Po webinarju bo na voljo tudi brezplačen posnetek. Za prejem posnetka obišči povezavo https://forms.gle/HKb8dFabUyWCSUFC8, vnesi svoe elektronski naslov in oddaj GDPR soglasje. Po izvedenem webinarju ti bomo na vnešeni elektronski posredovali povezavo do posnetka.

 

Prijavi se na dogodek zdaj!

Ekipa Managerka

Avtor/-ica prispevka

PRENESI SEZNAM SPLETNIH MEST Z BREZPLAČNIMI FOTOGRAFIJAMI

Zate smo pripravili seznam spletnih mest, kjer lahko najdeš brezplačne, visoko resolucijske fotografije najrazličnejših tematik.

Poveži se z nami

Pridruži se

Facebook skupnost

Preveri

200+ online orodij

Prenesi planer

90-dnevni plan za uspeh