Slide

Zakladnica znanja te čaka

Zgodba o uspehu

Danica Tajčman: “EFT je moj ‘go to’ ko imam kakršenkoli problem.”

Danica Tajčman

Danica Tajčman, coach transformacije in kreativnega razmišljanja. EFT in TFT mojster praktikantka. A resnici mnogo več kot to. Ženska mnogih interesov, za katere si prizadeva, da postanejo del poslovnega razvoja. Kaj slišiš o meni je zelo odvisno v katerih krogih me ujameš. 😉

Kaj te je motiviralo in navdušilo za štart lastnega podjetja?

Glavna motivacija za odprtje podjetja je ravno moja razgibanost in samostojno podjetje mi omogoča prav to. Delo na mnogo različnih področjih, ki me veselijo in mi prinašajo zadovoljstvo.

Kaj te razlikuje od ostalih?

EFT je moj ‘go to’ ko imam kakršenkoli problem, naj bo emocionalno ali fizično, nezavedno ali zavedno. In to isto predlagam pri uporabi tudi drugim. Moja glavna dejavnost je kreativno reševanje in pristopanje do izzivov in EFT, med drugim, omogoča prav to.

Moja močna točka je široka razgledanost in širina izkušenj na osebnem in poslovnem področju. V poslovnem razvoju sem preizkusila marsikaj in z veseljem delim svoje izkušnje z začetniki. Zakaj bi se učili na svojih napakah, ko pa se lahko učimo na napakah drugih.

Kako bi opisala korake do uspešnega biznisa?

Ljubezen do tega kar delaš je nujna! Ker pridejo dnevi, tedni in celo meseci, ko je težko. Ko se zdi, da bi najrajši pustila vse skupaj in šla v “normalno službo”. No takrat sta vztrajnost in ljubezen to tega kar delaš ključni.

Sicer pa rabiš:

  1. izdelek oz storitev, ki ti je top. – Tako ga boš z veseljem promovirala
  2. jasno razdelano tržna niša – komu prodajaš in zakaj oni hočejo tvoje storitve
  3. prijazna in transparentna prodaja – promocija in prodaja gresta z roko v roki. Brez tega ni podjetnice.
  4. A sem že omenila prodajo? 😉 Kakorkoli že ti paše, online, of line, osebno, na sejmih, od ust do ust. Najdi svojo močno točko in akcija.
  5. eksperimentiranje = igra – V poslu je vedno treba preverjati kako se trg odziva. Se odziva super. Se ne odziva, super, imaš povratno informacijo. Spremeni parametre in poskusi ponovno. 🙂
  6. Prodaja!
  7. Povezovanje. Obdaj se z ljudmi, ki je razumejo, podpirajo, so na podjetniški poti, tako kot ti. Veliko lažje je, ko se razumeš brez pretiranega razlaganja.

Na kakšen način pridobivaš prepoznavnost in nove stranke?

Preko povezovanja. Sama trenutno sodelujem z več kot petimi organizacijami na različnih področjih, tako poslovno, kot prostovoljno. In pa seveda splet.

Si kot podjetnica prejemnica kakšnih nagrad ali drugih dosežkov?

Ne … še 😉

Podjetniski izziv Managerka

Kateri so bili tvoji največji izzivi v podjetništvu in kako si jih prebrodila?

Moj največji izziv je bilo postaviti lastno ceno in prepoznati dodano vrednost v tem kar delam. Ker je meni neomajna vztrajnost na področju osebne rasti tako domača se niti zavedala nisem kakšno dodano vrednost ima. Sčasoma, predvsem, ko sem se obdala z drugačnimi ljudmi, podjetniki in tistimi, ki živijo svoje sanje sem začela dojemati, da sem jaz sama dodana vrednost. 🙂

Kako si prišla do ideje za biznis?

Ha, moj biznis niti ni ideja kot taka. Vedno sem si želela biti prilagodljiva, svobodna in imeti razgibano delo. Na mojem področju ni take službe, ali pa nisem primerno izobražena zanjo. (smeh) Od nekdaj sem predajala svoje znanje svojim bližnjim in se videla kot lastnico svojega podjetja. Že v srednji šoli, ko sem se izobraževala za kozmetičarko in maserko, sem želela imeti svoje podjetje …

Dnevne navade, ki te motivirajo in delajo uspešno?

Moje dnevne navade so ciklične. Menstrualne. Ženske. Dolgo sem rabila, da sem dojela, da sem kot ženska zelo ciklična in da en dan ni enak drugemu. Ene dneve bolj načrtujem, druge izvajam aktivnosti spet tretje počivam in se umirjam. Kontepliram.

Je pa navada meditacije, športne aktivnosti in pisanja dnevnika hvaležnosti bolj ali manj vedno prisotna. Pa seveda pisanje to-do seznama (tudi če ga ne uspem narediti do konca), uporaba koledarja spremljanje aktivnosti in počutja. Konec dneva ponavadi naredim pregled za tisti dan.

Bi kaj spremenila na svoji podjetniški poti, če bi lahko zavrtela čas nazaj?

Vav, česa ne bi spremenila. Smeh! Šala.

Verjamem, da je vse skupaj pot, korak za korakom, lekcija za lekcijo. Skupaj se sestavljajo in dajejo moč, modrost in pogum. Vse ‘napake’ so del procesa učenja in razvoja.

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost?
V procesu. Odvadila sem se govoriti o svojih ciljih. Medtem ko nekateri zagovarjajo javno in glasno govorjenje o svojih ciljih, sem pri sebi opazila kontra efekt. Če preveč govorim o cilju, se iztroši energijski naboj za razvoj in gradnjo poti do cilja. Ko bodo doseženi bom z veseljem kaj več povedala o njih.

Kakšen nasvet bi dala drugim podjetnikom?

Le vztrajno na pot. Raziskuj in se ob tem spoznavaj. Ni napak, so le padci, po katerih se je treba pobrati in pogumno naprej.

Tvoja najljubša knjiga/vir informacij/podcast/app…?

Oseba od katere se res neverjetno veliko učim: Nastja Mulej. Zakladnica znanja in predvsem glede učinkovitosti in kreativnega razmišljanja.

Knjiga, že od najstništva naprej, od kar sem jo prvič prebrala: Celestinska prerokba, James Redfield

Vir informacij: TEDx, Udemi, … 

App: Duolingo – nima veze s poslom, a gradi navado učenja.  Že leta edina aplikacija, ko jo res dnevno uporabljam.

Tvoj najljubši citat?

“Tudi to bo minilo.” (This too shall pass)

Linki do socialnih omrežij, spletne strani:

Avtor/-ica prispevka

PRENESI SEZNAM SPLETNIH MEST Z BREZPLAČNIMI FOTOGRAFIJAMI

Zate smo pripravile seznam 29 spletnih mest, kjer lahko naješ brezplačne, visokoresolucijske fotografije na najrazličnejše tematike.

Poveži se z nami

Pridruži se

Facebook skupnost

Preveri

200+ online orodij

Prenesi planer

90-dnevni plan za uspeh