Slide

Zakladnica znanja te čaka

Zgodba o uspehu

Irena Silič Torkar: “Od vedno sta mi skrb za zdravje in nega telesa pomembni.”

ManiPediSpa

Med študijem ekonomije v Ljubljani in podiplomskem študiju v Vidmu v Italiji sem izredno rada potovala in spoznavala svet. Na potovanjih pa sem odkrila zanimivo storitev, ki je v Evropi skoraj ni bilo, in sicer t. i. »open space« salone, kjer se manikira in pedikura izvajata v istem prostoru.

Leta 2009 sem ustanovila svoje kozmetično podjetje in leto kasneje v Novi Gorici franšizo otočka za manikiro, kjer so si lahko stranke med nakupi uredile roke.

Čez tri leta sem v novem nakupovalnem centru odprla lastni blagovni koncept salona ManiPediSpa, ki je bil prvi »open space« salon v Sloveniji.

Leta 2017 sem odprla podružnico v Ljubljani. Leta 2022 smo se v Ljubljani preselili v se vecji in lepsi salon in odprli spletno prodajalno z nasimi izbranimi kozmeticnimi izdelki in vitaminskimi dodatki.

Ekipo salonov ManiPediSpa sestavljamo zelo talentirana dekleta, ki znamo prisluhniti in ustreči željam vsake stranke.

Irena Silič Torkar, dipl. oec in kozmetik

Kaj te je motiviralo in navdušilo za štart lastnega podjetja?

Moja poslovna pot je splet okoliščin. Zagotovo si ne bi mislila da bom v kozmetičnih vodah, ampak kje v marketinškem podjetju. Moja želja pa je bila delati z ljudmi in to tudi počnem.

Kaj te razlikuje od ostalih?

Moj koncept “open space” salona je bila v času ko sem odprla prvi salon res nekaj novega za slovenski trg. Kasneje so me pa kar kopirali in me še zmeraj kopirajo. Torej pomeni, da je bila ideja zelo dobra.

Kako bi opisala korake do uspešnega biznisa?

Ker sem po duši ekonomist je zame najbolj pomemben poslovni nacrt. Želja mora seveda biti, ampak mora piti vodo, drugače postane nočna mora.

Na kakšen način pridobivaš prepoznavnost in nove stranke?

Zagotovo vsi marketinški kanali: socialna omrežja, delo z influenserji, sms marketing, mailing, članki, itd.

Si kot podjetnica prejemnica kakšnih nagrad ali drugih dosežkov?

Nagrad v moji karieri je bilo kar nekaj. Mogoče sem bila najbolj vesela za kandidaturo za podjetnico leta ter priznanje za dobrega delodajalca.

Podjetniski izziv Managerka

Kateri so bili tvoji največji izzivi v podjetništvu in kako si jih prebrodila?

Zagotovo Covid kriza ko smo bili zaprti. Te dolgove se zmeraj nosimo kot podjetje in bo potrebno nekaj let da pridemo na podobne številke kot pred Corono. Ljudje so se v tem času odnavadili na kozmetične storitve. Ampak smo pa v tem času pridobili veliko novih strank ter odprli se spletno trgovino – just in case.

Kako si prišla do ideje za biznis?
Idejo sem dobila ko sem za kratek čas živela v Hong Kongu.

Dnevne navade, ki te motivirajo in delajo uspešno?
Za voditi podjetje s toliko zaposlenimi in imeti vse fukcije v podjetju je najbolj pomembna disciplina. Zato je disciplina tudi del mojega življenja. Redno telovadim – sem navdušenka nad Pilatesom. Zelo skrbim za prehrano in zdrav način življenja. Sprostim se pa na potovanjih in v družbi srčnih prijateljev. Steber je pa moja družina, katera mi daje najboljšo oporo in moč.

Bi kaj spremenila na svoji podjetniški poti, če bi lahko zavrtela čas nazaj?
Stvari iz preteklosti žal ne moremo spreminjati, zato je izguba časa razmišljati kaj bi lahko spremenili. Predvsem te izkušnje ojačajo. Ne bi pa spreminjala nič, saj sem zmeraj delala v dobri veri, etično in moralno.

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost?
Ciljev imam seveda veliko, kot vsak podjetnik. Kadar jih več nimaš, je bolje da prekineš svojo podjetniško zgodbo.

Kakšen nasvet bi dala drugim podjetnikom?
Naj vas ne vodijo čustva ampak dejstva ter dober poslovni načrt. Ce je načrt dober, so pa čustva in volja zelo dobrodošla.

Tvoja najljubša knjiga/vir informacij/podcast/app…?
Na začetku podjetniške poti sem prebirala ogromno knjig na temo prodaje, marketinga, trženja, poslovanja. Povsod najdeš nekaj koristnega. Zadnje čase pa najraje poslusam/berem v moji branži. Torej o lepoti, naturopatiji, hormonih, itd.

Tvoj najljubši citat?

Če hočeš hiteti, pojdi sam. Če hočeš priti daleč, pojdi v skupini.

Afriški pregovor

Linki do socialnih omrežij, spletne strani:

Avtor/-ica prispevka

PRENESI SEZNAM SPLETNIH MEST Z BREZPLAČNIMI FOTOGRAFIJAMI

Zate smo pripravile seznam 29 spletnih mest, kjer lahko naješ brezplačne, visokoresolucijske fotografije na najrazličnejše tematike.

Poveži se z nami

Pridruži se

Facebook skupnost

Preveri

200+ online orodij

Prenesi planer

90-dnevni plan za uspeh