Slide

Zakladnica znanja te čaka

Izjemno priznani vizažist Luca Mannucci razkril trike ličenja, primerne tudi za Managerke

Na dogodku Diva Oasis by Deborah Milano smo pod taktirko Lorelle Flego in izjemno priznanega vizažista Luce Mannuccija razkrili čarobno oazo sredi mestnega vrveža. V prijetnem in elegantno urejenem ambientu je Everyday Diva ustvarila svoj sanjski kotiček – prostor, kjer se lahko vsak trenutek dneva počuti kot prava diva.

Luca Mannucci je priznani umetnik ličenja in ambasador blagovne znamke Deborah Milano. S svojo strastjo do ličenja in natančnim občutkom za estetiko je postal eden izmed najbolj iskanih umetnikov v lepotni industriji. Njegovo delo odlikuje prefinjenost, inovativnost in popolnost, kar se odraža v številnih modnih revijah, oglaševalskih kampanjah in sodelovanjih s prestižnimi modnimi hišami. Kot ambasador Deborah Milano Luca Mannucci prinaša svojo vizijo lepote, združuje tradicijo in sodobne trende ter z uporabo vrhunskih izdelkov blagovne znamke ustvarja osupljive videze. Njegova predanost in strokovnost navdihujeta številne ljubitelje ličenja in ženske.

Na predstavitvi najnovejših trendov ličenja in nege, znamke Deborah Milano, nam je vizažist in modni strokovnjak Luca tako razkril nekaj nadvse uporabnih za letošnje poletje. Triki so se nam predvsem zdeli zelo priročni tudi za poslovne ženske kot smo Managerke: 

– pri nanašanju podlage (BB kreme, ki je bolj kot pudri nadvse priporočljiva za vroče poletne dni) naj velja pravilo “manj je več”,
– uporabljajmo svetleče bronzerje, ki jih za dnevno ličenje nanesimo le na predel ličnic (ne po diagonali višje v linijo z zunanjimi kotički oči),
– namesto senčil, na vekah uporabljamo kremno črtalo za oči, ki ga nanesimo na notranje in zunanje kotičke oči in ne na sredino veke (veke po sredini obarvamo s kakšnimi rožnatimi, svetlečimi odtenki, zlato, srebrno, ali pa predhodno z nežnimi odtenki obarvamo celotno veko, nato pa na notranjo in zunanjo stran veke nanesemo še temnejše črtalo (za poletno večerno ličenje). To poletje so modna črtala v modrih odtenkih, ki se za večerno ličenje prelepo ujemajo z rdečo šminko),
– na spodnjo veko za večerno ličenje nanesemo črno črtalo, četudi smo na zgornjih vekah uporabili modro različico,
– maskaro za dnevno ličenje nanašamo samo na zgornje trepalnice, tudi spodnje namažemo le za večerni make-up,
– to poletje lahko na ustnicah uporabimo močnejše, bolj vidno črtalo, ki bo ob nanosu glosa (uporabimo bleščeč brezbarven ali obarvan glos, npr. v barvi cappuccina ali rožnati) izstopalo,

in za konec še: kadar smo utrujene, na ustnice ne nanašajmo mat odtenkov glosa ali šminke, dodajmo fuksija rdečo in naš videz bo takoj videti bolj svež.

 

PROFIL LUCA MANNUCCI

Luca se je rodil v čudovitem toskanskem mestu Volterra, ki slovi po srednjeveških in renesančnih stavbah, rimskem gledališču in etruščanskih najdiščih. Prihaja iz umetniške družine in eno od njegovih prvih daril v otroštvu je bilo slikarsko stojalo. Spominja se, da je bil že kot deček nadarjen za risanje karikatur in je že od malih nog kazal ustvarjalno nadarjenost in umetniški čut.

Polaroid Mannucci

Luca je na Univerzi v Pisi diplomiral iz političnih ved s socialno usmeritvijo. Njegova diplomska naloga je bila na temo sociologije komuniciranja, še posebej ga je zanimalo, kako mesto komunicira in se izraža s svojimi spomeniki in zgradbami. Po diplomi se je Luca preselil v Milano, kjer je nadaljeval študij in se specializiral. Vendar ga je opazil skavt iz manekenske agencije in takrat je njegovo življenje dobilo novo, nepričakovano smer. Luca je postal stalni model in je sodeloval v tiskanih kampanjah, televizijskih oglasih in na modnih brveh prestižnih znamk moških luksuznih oblačil, kot sta Corneliani in Ermenegildo Zegna, če jih naštejemo le nekaj. Ni treba posebej poudarjati, da tečaja, ki ga je začel v Milanu, ni dokončal. Med delom modela je Luca postal navdušen nad delom, ki so ga opravljali vizažisti v zakulisju, in se odločil, da je to njegov poklic za prihodnost. Vpisal se je na lepotno akademijo v Milanu. Njegovo delo umetnika ličenja se je začelo in Luca se ni nikoli ozrl nazaj.

Luca je še posebej iskan kot umetnik ličenja za modne brvi in snemanja za mednarodno znane modne oblikovalce, kot so Dolce & Gabbana, Versace in Armani. Sodeloval je tudi pri izdelavi Armanijeve barvne kozmetike.
Kot umetnik ličenja sodeluje na beneškem filmskem festivalu in je zelo iskan kot umetnik ličenja zvezdnikov na tednu mode v Milanu. Poleg tega je Luca pogosto povabljen kot umetnik ličenja na italijanske umetniške dogodke, zlasti na tekmovanje Sanremo Song Contest, kjer čara s priznanimi italijanskimi pevci in osebnostmi. Poleg dela umetnika ličenja je Luca tudi svetovalec za barve za lase za blagovne znamke in modno akademijo, ki usposablja osebne prodajalce in strokovnjake za barve. Je tudi strokovnjak za usposabljanje za Guerlain, član Armanijeve nacionalne ekipe za usposabljanje za ličila in dišave ter trener za blagovno znamko organskih ličil Naarei.

Njegovo sodelovanje z Deborah Milano se je začelo pred več kot desetimi leti. Luca pri tej blagovni znamki sodeluje kot umetnik ličenja za fotografiranje (oglasne strani, kronike), uradni umetnik ličenja za mednarodne trge, umetnik ličenja za dogodke, vključno z dogodkom Vogue Fashion Night Out Deborah Milano / Borsalino v trgovini. Luca je trenutno zaposlen kot mednarodni trener v številnih državah po svetu, vključno z Rusijo, GCC, Egiptom in Tunizijo, v bližnji prihodnosti pa se veseli tudi dela v Latinski Ameriki.

Foto: Nejc Pernek

Avtor/-ica prispevka

PRENESI SEZNAM SPLETNIH MEST Z BREZPLAČNIMI FOTOGRAFIJAMI

Zate smo pripravili seznam spletnih mest, kjer lahko najdeš brezplačne, visoko resolucijske fotografije najrazličnejših tematik.

Poveži se z nami

Pridruži se

Facebook skupnost

Preveri

200+ online orodij

Prenesi planer

90-dnevni plan za uspeh