Slide

Zakladnica znanja te čaka

Maja Smrdel

Zgodba o uspehu

Maja Smerdel: “Vztrajaj. Uspeh ne pride čez noč.”

Popolnasi.si, spletna trgovina

Sem Maja in sem žena, mama, hči, sestra, prijateljica, organizatorka prodaje v večjem slovenskem podjetju in še bi lahko naštevala. Sama zase pravim, da sem Kraljica. Pogumno, a ne?

Tisti, ki so mi blizu vedo, da sem malo posebna, drugačna, včasih nerazumljivo čudna, s posebnim smislom za humor. V moji glavi se vedno prepleta nešteto idej, misli, razmišljanj in v srcu veliko ljubezni. Moja čustva so vedno močna. Ko sem jezna, sem jezna in ko sem srečna, sem srečna. Zanimivo je, da sem lahko v roku pol ure vse to, večkrat.

Sem lastnica blagovne znamke PopolnaSi in hkrati tudi spletne trgovine premium oblačil za ženske močnejših postav in močnega karakterja. Na spletni strani poleg oblačil večjih konfekcijskih številk najdemo tudi modne dodatke, blog, motivacijo in še kaj.  

Kaj te je motiviralo in navdušilo za štart lastnega podjetja?
Ženske smo rade lepe. Rade se uredimo. Tiste, ki imamo nekaj kilogramov preveč, pa imamo tukaj težavico. Kje najti lepe, kvalitetne, posebne obleke? Včasih se mi zdi, kot da življenje po konfekcijski številki 42 ne obstaja. No, meni se je takrat komaj prav začelo!

Ko sem odkrila blagovne znamke, s katerimi sem se končno, kljub mojim oblinam, počutila popolno, sem želela ta občutek deliti z drugimi ženskami, ki imajo kak kilogram preveč. Hkrati sem si zadala cilj, da ženskam pokažem, kako tudi z 10, 20, 30 kg preveč, lahko izgledajo osupljivo. Da naj samo drzno izstopijo iz povprečja, stopijo iz okvirja in zablestijo v svoji popolnosti. Pomembna je energija, ki jo izžarevamo. Ta je tista, ki privlači. In roko na srce, kako dobro se počutimo, ko smo urejene.

Povej mi par besed o svoji dejavnosti in kaj te razlikuje od ostalih?
Vsem je dobro poznano, da je tekstilna industrija ena izmed najbolj razširjenih in da je na trgu vsak dan nešteto novih ponudnikov. Kjer je veliko ponudbe se cene nižajo, začne trpeti kvaliteta, hkrati pa tako ogromno oblačil pristane na smetišču. Sama sem zagovornik – manj je več. Raje imejmo v omari manj oblačil, vendar naj bodo ta kvalitetna in takšna, ki jih dejansko oblečemo in v katerih se dobro počutimo.

Zakaj je PopolnaSi drugačna? Ker je srčna in ker ima izkušnje. Ni samo trgovina za močnejše postave. Ženske dejansko razume. Ni samo še en zavihek: »Oblačila večjih konfekcijskih številk«, ampak je namenjena samo Popolnim konfekcijskim številkam.

Še predobro se spomnim časov, ko sem obupovala v kabini trgovine, ker se moje obline niso želele ukrotiti ponujenim številkam. Ker poznam težavo, lahko najbolje svetujem. Želim srečne in zadovoljne stranke, zato sem jim stoodstotno na voljo in najsrečnejša sem, ko vidim da sem naredila spremembo v miselni naravnanosti. Ko ženska, ki je še pred eno uro trdila, da je samo za črno, pred mano stoji v popolnem outfitu z rožičastimi hlačami in širokim nasmehom.

Kako bi opisala korake do uspešnega biznisa?
Prvo kar je pomembno je, da delamo s srcem. Nato moramo biti pripravljeni na trdo delo. Izrednega pomena je izobraževanje na vseh področjih ter sprejemanje in prilagajanje spremembam. Pomembno je ohranjati svojo edinstvenost in pristnost.

Na kakšen način pridobivaš prepoznavnost in nove stranke?
Aktivna sem predvsem na družabnih omrežjih. Izrednega pomena je zame tudi dobro mreženje.

Si kot podjetnica prejemnica kakšnih nagrad ali drugih dosežkov?
Pokala ali plakete še nisem prejela, ampak to bi tako bilo še prehitro. Nagrada je zame pohvala dobrega dela in tega sem deležna vsak dan.

Kako si prišla na idejo za svoj biznis?
Ideja se je rodila v trenutku, ko sem se po vseh letih končno počutila popolno v obleki Kitana, v tuniki Keyra in trenerki LizaLú.

Podjetniski izziv Managerka

Kateri so bili tvoji največji izzivi v podjetništvu in kako si jih prebrodila?

Največji izziv mi je bil krotiti čustva. Predvsem na začetku me je veliko stvari razjezilo. Če je nekdo želel preveč svetovati, ali se je obregnil ob cene, se je v meni zbudil vihar. To sem sedaj že prebrodila in me negativni komentarji ne ganejo več. Vem, da delam dobro in vem zakaj vse to počnem, zato si ne dovolim da bi kdorkoli lahko omajal moj korak.

Kakšne so tvoje dnevne navade, ki te motivirajo in delajo uspešno?
Vstajam ob 5.30, si pripravim kavo in razmislim o dnevu, ki je pred mano. Najdem tri stvari zaradi katerih bom v tem dnevu uživala; zaradi katerih bo moj dan popoln. Nato se lotim vseh nalog, ki me čakajo. Ne vznemirjam se preveč, če mi v določenem dnevu kaj ne uspe postoriti, saj vsakemu dnevu sledi nov in tudi umazano perilo včasih lahko počaka.

Bi kaj spremenila na svoji podjetniški poti, če bi lahko zavrtela čas nazaj?
Vse bi naredila enako. Morda bi samo več časa v začetku namenila potrebnemu počitku.

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost?
Ostati na začrtani poti. Organizirati PopolnDogodek, razviti lastno linijo izdelkov in enkrat, ko bo za to pravi čas, odpreti razstavno prodajni prostor.

Kakšen nasvet bi dala drugim podjetnikom?Vztrajaj. Uspeh ne pride čez noč. Potrebno je veliko dela, skoraj garanja, odrekanja. Vendar moraš v mislih vedno imeti svoj cilj in se včasih spomniti, zakaj si sploh začel. Korak po korak, vztrajno do cilja.

 

Tvoja najljubša knjiga/vir informacij/podcast/app…?
Tukaj bi se lahko na veliko razpisala, vendar bi na tem mestu izpostavila Katjo Breznik. Super ženska, polna znanja in neverjetne energije, ki me vedno znova nauči kaj novega o družabnih omrežjih.

 

 

Tvoj najljubši citat?

 

“Izstopite iz okvirja in zablestite v svoji popolnosti.”

 

Linki do socialnih omrežij, spletne strani.

Avtor/-ica prispevka

PRENESI SEZNAM SPLETNIH MEST Z BREZPLAČNIMI FOTOGRAFIJAMI

Zate smo pripravile seznam 29 spletnih mest, kjer lahko naješ brezplačne, visokoresolucijske fotografije na najrazličnejše tematike.

Poveži se z nami

Pridruži se

Facebook skupnost

Preveri

200+ online orodij

Prenesi planer

90-dnevni plan za uspeh