Slide

Zakladnica znanja te čaka

Zgodba o uspehu

Marja Mavše: “Ko v sebi prejmeš namig, mu prisluhni in ne čakaj na idealen trenutek

Marjina košara

Marja Mavše pravi, da je žena, mama in babica ter tudi strastna kvačkar’ca. Veselje do kvačkanja, do ustvarjanja z rokami ima kar se spomni. Ko se je upokojila, si je zadala cilj, da bo delala samo tisto kar jo veseli, kar ji daje ‘gušt’ do življenja.

“Pri mojem delu me najbolj navdušeje dejstvo, da potrebujem samo kvačko, nitko, dobro idejo in že nastajajo izdelki, ki so unikatni, samo moji. No, pa še seveda dobra muzika in skodelica kave,” dodaja.

 

Kaj te je motiviralo in navdušilo za štart lastnega podjetja?
Kot babica sem spremljala svoje otroke in vnuke. Opazila sem, da si mamice želijo preživeti čim več časa z dojenčkom. In nastala je kvačkana košara za spanje, znana tudi pod imenom mojzes košara. V njej sem prepletla čarobne družinske vezi v občutke miru in hvaležnosti, da lahko ustvarjam in polepšam skupne trenutke mamici in dojenčku.

Povej mi par besed o svoji dejavnosti in kaj te razlikuje od ostalih?
V bistvu je moja dejavnost čisto preprosta. Saj potrebujem samo nitko in kvačko povezati z lepo mislijo, srcem in rokami. Nastajajo unikatni izdelki, ki imajo pečat domačnosti, ljubezni do malega sončka, ki spi v košari kot ljubezen do našega planeta. Uporabljam samo naravne materiale, pridobljene na etičen, ljubeč način.

Kako bi opisala korake do uspešnega biznisa?
Veliko vztrajnosti in poguma. Sploh v mojih letih, ko je sindrom večne mladosti vse prisoten. Jaz pa združujem povezavo dveh, včasih celo treh generacij na nek nov način. Učim se kako uporabljati FB, IG, kako posneti video, story, kako napisati magnetno sporočilo od mlajših, da lahko izdelke, ki jih ustvarjam, predstavim na enostaven način. In krog je zaključen.

Na kakšen način pridobivaš prepoznavnost in nove stranke?
Moj najboljši kanal za prepoznavnost so zadovoljne mamice, ki širijo glas o meni med svojimi vrstnicami, prijateljicami. Pa seveda vsi socialni mediji, na katerih sem prisotna. Tu vidim še veliko možnosti za rast in razvoj. In seveda tudi v povezovanju s kolegicami, ki delajo za isto ciljno publiko.

Podjetniski izziv Managerka

Kateri so bili tvoji največji izzivi v podjetništvu in kako si jih prebrodila?

Verjetno bo moj največji izziv ostal moj prvi video, ki sem ga posnela. Napolnila sem si baterijo na telefonu in začela snemati. Preden sem bila zadovoljna s posnetkom mi je zmanjkalo baterij. In mož me je vprašal, če snemam špansko nadaljevanko.

Potem pa sem se zbudila in se zavedala, da je perfekcionizem še ena bergla, ki mi preprečuje rast in razvoj. Zavedala sem se, da vse je pot, ki jo moram prehoditi, se še veliko naučiti, da bom zadovoljna. Saj tudi torte ne moreš pojesti cele naenkrat, če je še tako dobra. In tako je tudi z izzivi. Vsak dan posebej se soočim z njimi, vprašam, prosim za nasvet, se učim. In tako rastem, se razvijam.

Kako si prišla do ideje za svoj biznis?
Kreativnost sem čutila vedno v sebi, a si zaradi občutka varnosti nikoli nisem upala stopiti na to pot. Čeprav sem vseskozi čutila, da je tam nekje vzporedna pot, na kateri bi bila bolj srečna, izpolnjena in zadovoljna. Ko sem se upokojila, sem vedela, da zdaj je čas, da dam svoji kreativnosti možnost in priložnost, da se izkaže. Kvačkala, ustvarjala sem že kot mala punčka. Vedno mi je bilo fascinantno, da lahko samo s kvačko, klobko nitke in srčno idejo narediš nekaj posebnega. Nekaj, kar je samo tvojega. Nekaj, kar ti da pečat, ogreje srce in prižge iskrico v očeh.

In ker sem to vzela kot rojstvo nečesa novega, mojo novo pot, sem začela z mojzes košaro, v kateri dojenček spi prve tri mesece.  Sedaj pa samo širim izdelke, ki se med sabo lepo dopolnjujejo.

Kakšne so tvoje dnevne navade, ki te motivirajo in delajo uspešno?
Vsako jutro pričnem z dobro muziko, kavico in hvaležnostjo za nov dan in priporočilom, da se naj zgodi vse dobro v vseh, s katerimi bom ta dan v stiku. Vsaj eno uro si vzamem tudi čas zase in grem na sprehod. Pa seveda pogovori z možem. Pravi navdih so mi moji vnuki in vnukinje. Toliko idej in lepih misli dobim od njih, da bi dan moral imeti vsaj 48 ur, da bi lahko vse realizirala.

Si kot podjetnica prejemnica kakšnih nagrad ali drugih dosežkov?
Trenutno je moja največja nagrada klic mamice, ki prejme moj izdelek in pove, da je dobila veliko, veliko več kot je pričakovala.

Bi kaj spremenila na svoji podjetniški poti, če bi lahko zavrtela čas nazaj?
Veliko prej bi se prepustila svoji kreativni žilici in začela ustvarjati.

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost?
Ciljev je zelo veliko. Še bolj bi se rada približala nosečkam in mamicam, zato načrtujem v letu 2023 podcast na to temo, še več video vsebin.

Kakšen nasvet bi dala drugim podjetnikom?
Ko v sebi prejmeš namig, mu prisluhni takoj in ne čakaj na idealen trenutek, kajti vsak trenutek je idealen, če ga na pravi način izkoristiš in poslušaš.

Tvoja najljubša knjiga/vir informacij/podcast/app…?

Trenutno berem Blagor ženskam, avtorice Alenke Rebula.

 

 

 

Tvoj najljubši citat?

Nikoli ni prepozno za nov začetek.

Linki do socialnih omrežij, spletne strani:

Avtor/-ica prispevka

PRENESI SEZNAM SPLETNIH MEST Z BREZPLAČNIMI FOTOGRAFIJAMI

Zate smo pripravile seznam 29 spletnih mest, kjer lahko naješ brezplačne, visokoresolucijske fotografije na najrazličnejše tematike.

Poveži se z nami

Pridruži se

Facebook skupnost

Preveri

200+ online orodij

Prenesi planer

90-dnevni plan za uspeh