Slide

Zakladnica znanja te čaka

Veronika Zajc

Zgodba o uspehu

Veronika Zajc: “Pričetek je bil nad vsemi pričakovanji.”

Jezikovni inštitut Didaktum 

Strast do jezikovnega izobraževanja in navdušenje za prenašanje znanja je vodilo ekipe Jezikovnega inštituta Didaktum. Na jezikovnih tečajih želijo udeležencem ponuditi edinstveno izkušnjo učenja tujega jezika, ki temelji na inovativnem in izkustvenem konceptu izobraževanja.

Njihova želja je povečati samozavest tečajnikov, da premagajo strah pred napakami in svobodneje izražajo svoje misli; razvijati pozitivno samopodobo tečajnikov za pozitiven odnos do lastnih sposobnosti ter spodbuditi njihovo radovednost in motivacijo za učenje jezika.

Veronika Zajc, direktorica Jezikovnega inštituta Didaktum je strokovnjakinja na področju organizacije jezikovnih izobraževanj v podjetjih. Jezikovne tečaje je organizirala že v več kot 90 podjetjih po vsej Sloveniji. Z organizacijo tečajev se ukvarja že vrsto let. Njen cilj je strankam ponuditi pozitivno izkušnjo z učenjem jezikov in tečaje, s katerimi bodo pridobili točno tista znanja, ki jih potrebujejo v vsakdanjem živjenju ali v službi.

Je tudi mamica malemu Marku, na katerega je zelo ponosna. Ponosna pa je tudi na svojo ekipo učiteljev, ki skrbijo, da učenje poteka na zabaven, sproščen, ustvarjalen način in spodbuja motivacijo tečajnikov.

Povej mi par besed o svoji dejavnosti in kaj te razlikuje od ostalih?
Pri podajanju znanja sledimo motu- združiti prijetno s koristnim. Našim tečajnikom zagotavljamo, da se na naših tečajih ne dolgočasijo in da srečanja niso mukotrpna. Naši usposobljeni učitelji z dolgoletno prakso v poučevanju skrbijo za nenehno motivacijo vsakega posameznika in učenje naredijo enostavno. Na naših tečajih namreč ne gre za suhoparno podajanje slovnice in učenja pravil, temveč za učenje na zabaven, sproščen, ustvarjalen način, spodbujanje komunikacije in motivacije udeležencev. Motivacija pa je pri učenju tujega jezika izrednega pomena, saj bistveno vpliva na učne dosežke.

Kako bi opisala korake do uspešnega biznisa?
Vztrajnost, nenehno učenje.

Na kakšen način pridobivaš prepoznavnost in nove stranke?
Marketing, mreženje, prodaja.

Si kot podjetnica prejemnica kakšnih nagrad ali drugih dosežkov?
Nagrad žal še ne, sem pa ponosna na pozitivne odzive ter navdušenje strank, kar mi največ pomeni. Ko si stranka večjega podjetja vzame čas in ti napiše zahvalo, takrat vem, da delam dobro. To mi daje zagon za nove projekte. En primer, ki mi je ostal v lepem sporminu:

Didaktum

 

Podjetniski izziv Managerka

Kateri so bili tvoji največji izzivi v podjetništvu in kako si jih prebrodila?

S podjetništvom sem štartala novembra 2019. Pričetek je bil nad vsemi pričakovanji. Marca 2020 pa se je začelo Covid obdobje. Vztrajati v tako nepredvidljivem času mi je bil največji izziv.

Kako si prišla na idejo za svoj biznis in kaj te je motiviralo in navdušilo za štart lastnega podjetja?
Na idejo o lastnem podjetju sem prišla med porodniškim dopustom. Sama sem študirala italijanščino in sem jo kar nekaj let tudi poučevala. Izkušnja s poučevanjem je zlata vredna, saj sem pri pripravi programov poučevanja pri grajenju lastnega podjetja lahko izhajala iz lastnega znanja. Na Jezikovnem inštitutu Didaktum so vsi programi, tudi tisti na najnižjih stopnjah, usmerjeni k spodbujanju komunikacije. In to lahko rečem, da je ključna prednost naše šole. Zavedamo se, da tečajniki v veliki meri pridejo k nam, da presežejo bariere in spregovorijo samozavestno.

Kakšne so tvoje dnevne navade, ki te motivirajo in delajo uspešno?
Šport. Sem bivša vrhunska športnica, članica slovenske državne reprezentance in moram reči, da mi je šport v življenju dal ogromno- disciplino, odgovornost, samozavest, voljo in željo po uspehu. Še danes vsak dan nekaj časa posvetim športu. Tek mi je najbolj pri srcu. Takrat se sprostim in naberem novih moči za nove poslovne zmage.

Bi kaj spremenila na svoji podjetniški poti, če bi lahko zavrtela čas nazaj?
Prav nič. Vse, kar se mi je do sedaj zgodilo na podjetniški poti, mi je dalo neprecenljivo izkušnjo.

Kakšni so tvoji cilji za prihodnost?
Postati še boljša, uspešnejša, predvsem pa mi
največ pomeni zadovoljstvo tečajnikov in k njihovemu zadovoljstvu bom stremela tudi v prihodnje.

Kakšen nasvet bi dala drugim podjetnikom?Vztrajati in nikoli ne obupati. Če dovolj močno verjameš, da ti bo uspelo, je uspeh zagotovljen.

Tvoj najljubši citat?

“Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.”

Linki do socialnih omrežij, spletne strani:

Avtor/-ica prispevka

PRENESI SEZNAM SPLETNIH MEST Z BREZPLAČNIMI FOTOGRAFIJAMI

Zate smo pripravile seznam 29 spletnih mest, kjer lahko naješ brezplačne, visokoresolucijske fotografije na najrazličnejše tematike.

Poveži se z nami

Pridruži se

Facebook skupnost

Preveri

200+ online orodij

Prenesi planer

90-dnevni plan za uspeh